tirsdag 9. september 2014

Elementet Ild

Elementet Ild




Elementet Ild er Åndens kraft, selve urkraften i den kreative prosess. Den er knyttet til universets stråleenergi. Den er begeistret, opphissende og gir lys og farge til tilværelsen. Ild er livshungeren, trangen til å være, den psykiske energis dynamiske kjerne, den energi som strømmer spontant på en inspirert og motiverende måte. Elementet Ild frembringer aktivitet, handling, bevegelse. Vi ser det i betegnelser vi bruker i astrologi – ildmennesker, om chakraer – Solar Plexus, solchakra. Og hva er sterkere forbundet med elementet Ild enn den hebraiske bokstaven Shin!



Farge
Solens gule farge er elementet Ilds fremste farge.


Utdrag fra «Den aller første fortelling» - en søramerikansk skapelsesmyte



- Den aller første fortelling, sa Alberto Villoldo, - ble fortalt til meg ved bålet. Jeg hørte den fra en shaman. I Peru. For mange år siden.
 
”Tiden var ung da Solen lot en tåre falle på Jorden. Jorden var en jomfru og Solen var den klareste stjernen på himmelen. Og Jorden gjorde kur til Solen, kretset omkring sitt hjertets utvalgte, sirklet rund for å vise alle sine beste sider, sirklet rundt og rundt, som en ung pike i piruett, og forførte Den Store Stjerne med sin blågrønne skjønnhet, med søster Måne som oppmerksom anstand.  
Når sant skal sies hadde Solen alltid foretrukket Jorden, men det var en tid da Månen trodde at den Store Stjernes oppmerksomhet var rettet mot henne. Men Solens lys skinte alltid på Jorden, for Jorden var Solens sanne lidenskap. Den gamle jomfru Månen avfant seg med deres kjærlighet, og selv om hun var hengiven til Jorden og tjente henne trofast, fant hun at hun ikke kunne bivåne de elskende hele tiden, og tok regelmessig til å skjule sin tristhet i skygge. 
 
Og det var ved et slikt tidspunkt, når Månens ansikt var tildekket i skygge, at Solen og Jorden fullbyrdet kjærlighetsakten.
 
Selvsagt var Jorden gravid med Liv i ganske lang tid. Og havene svulmet av Liv, for Livet vokste i Jordens havdyp. Og Søster Måne, trofast matrone, ble jordmor, for alle vet at de store oceaner adlyder henne.
 

Så en dag smilte Solen, Månen strålte, Jorden trakk et sukk, og Liv var født.

Og Solen felte en tåre av glede som landet på Jorden. Tåren falt i landet til Steinfolket. En tåre av ild. Steinfolket fortalte oss det. Derfor husker vi det som skjedde. Det har seg slik at før plantene og dyrene, var Steinfolket. 
Alberto Villoldo. Fra ”Island of the Sun
 
Oversatt av May

Les hele legenden her:





Himmelretning
I templet er himmelretningen Syd knyttet til Elementet Ild.



Det kabbalistiske Tre
Sefira Chokmah er ildchakra i Det kabbalistiske Livets Tre.

Link til Mays Kabbalahskole, sefira Chokmah:

http://www.kabbalahskolen.com/69443787


Chakra
Solar Plexus chakra, Solsenteret i kroppen, er elementet Ild sitt senter.



Zodiaken
Stjernetegn som er knyttet til elementet Ild:

Væren

Løven

Skytten

Nøkkelord: 

Livgivende, varmende og utstrålende


Hebraisk bokstav
 Shin


Betydning: Tann

Tallverdi: 300

Tarot: Dommen

Bokstav: S, Sh

Hieroglyf: S

Shin: en av De Tre Mødre:

Ild, Varme, Hode ש


Tarot

Tarot - Styrke 



BOTA Tarot - Styrke

Kort 8

Astrologisk: 
Løven

Hebraisk bokstav: Teth som betyr 'slangen'

19. sti på Det kabbalistiske Livets Tre: Chesed - Geburah

Element: Ild

Meditasjon: Å kontrollere sinne og hat

Titler: Datter av det flammende Sverd, Løvens Leder

Mytologisk:

Egyptisk: 
Bast, Sekhmet, Horus

Gresk: Demeter, Titanene

Romersk: Diana, Vulcan

Norrøn: Frøya, Gevjon

Runer: 
Fe, Pertro 


Kjennetegn: 

Tarotkortet Styrke kalles iblant Kraft og viser til ildens livskraft, som er kilden til all menneskelig aktivitet.Tarotkortet Styrke er knyttet til Teth, som betyr slange. Dette indikerer at Styrke har en dyp esoterisk betydning. Styrke henviser simpelthen til selve Kundalinikraften, eller slangekraften, en mektig iboende kraft i menneske. Denne kraften vil bli vekket helt automatisk når tiden er inne. BOTA sier at den beste måte å vekke Kundalinikraften på en sikker og trygg måte, er å lære å kontrollere kropp, sinn og følelser. Så vil Kundalinikraften vekkes til riktig tid på en helt naturlig og ufarlig måte.

Stikkord: 

Indre styrke, selvkontroll og mot. Stor kreativitet. Tålmodighet. Medfølelse. Overvinnelse av angst, selvtillit, selvstendige beslutninger, makt, energi, handlefrihet, selvbevissthet, oversikt og selvinnsikt.



Kilde:

Mays Kabbalahskole m.m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.