søndag 18. november 2012

Tarotkort - De Elskende

  De Elskende  

  BOTA Tarot - De Elskende

 
Kort 6
 
Titler: Barn av Stemmen, De Mektige Guders Orakler
 
Astrologisk: Tvillingene

Hebraisk bokstav: Zayin som betyr 'sverd'

17. sti på Det kabbalistiske Livets Tre: Binah – Geburah
 
Meditasjon: Å frigjøre seg fra negative mentale og emosjonelle mønstre

Element:
Luft

Mytologisk:

Egyptisk:
Den sorte og hvite Isis

Gresk: Kastor og Polydeukes, Apollo og Artemis

Romersk: Kastor og Pollux, Romulus og Remus

Norrøn: Frøy og Frøya

Runer: Pertro, Laugr, Ing


Kjennetegn:
 
I BOTA og Rider Waite-versjonen ser vi her Adam og Eva, eller symboler for livskraften delt i det maskuline og det feminine. Den moderne tolkning av De Elskende handler om kjærlighet, dype forhold, fullbyrdelse. Engelen, i dette tilfelle Raphael, som holder sine beskyttende vinger over de to, ser ut til å forene dem i sin velsignelse, kanskje symbol på en hellig forening. 'Raphael' betyr 'Guds helbredende makt'. Med andre ord: kjærligheten helbreder. I motsetning til den gamle historien om utdrivelsen av Edens hage fordi De Elskende søkte seksuell forening og kunnskap. Vi kan se på De Elskende som symbol på Tantra og andre seksualritualer, i utgangspunktet skapt for å vekke kundalinikraften.
 
Stikkord:
 
Kjærlighet, tiltrekning, tilnærming, forbindelse, forening av motsetninger gjennom kjærlighet, det å bli bevisst gjennom et forhold.

 
I en Tarotlesing: 
 
En av de mest stilte spørsmål i en reading er gjerne: 'Når vil jeg møte min sjelevenn'? Og Tarotkortet De Elskende er drømmekortet for alle som stiller dette spørsmålet. De Elskende indikerer kjærlighet, spesielt hvis readingen handler om å møte en kjæreste. Dette forsterkes hvis Tarotkortet To Begre dukker opp. Hvis Hierofanten eller Fire Begre dukker opp, er dette et klart signal om ekteskap. De Elskende kan også indikere den som spør, står ovenfor et moralsk valg, som krever et ærlig svar fra hjerte og intuisjon, vanligvis i forbindelse med kjærlighet, men også i andre sammenhenger.
Dali Universal Tarot – De Elskende

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.