søndag 18. november 2012

Tarotkort - Rettferdighet

Rettferdighet

 BOTA Tarot - Rettferdighet

Kort 11

Titler: Datter av Sannhetens Mestere. Hersker over Balanse. Balansens Lov. Den indre sannhets Vokter.

Astrologisk: Vekten

Hebraisk bokstav: Lamed som betyr

22. sti på Det kabbalistiske Livets Tre: Geburah - Tiphareth

Element: Luft

Meditasjon: Å utligne karma

Mytologisk:

Egyptisk:
Maat, Anubis

Gresk: Hades, Zeus

Romersk: Justitia, Jupiter, Mors/Morata

Norrøn: Forsete

Runer: Tyr


Kjennetegn:
 
Tarotkortet Rettferdighet er senterkortet i Den store Arkana, og kortet representerer derfor balanse, ekvilibrium både i egenskap av sin posisjon, sin tittel og i sin rike symbolikk. Tarotkortet Rettferdighet er på det ytre plan knyttet til rettsapparatet, domstolene, juridiske kontrakter mellom parter. På det indre plan er kortet knyttet til det å være fullstendig ærlig ovenfor seg selv, sine handlinger og motiver.
Tarotkortet Rettferdighet handler om å veie og måle handlinger, å utligne karma, å komme til en dypere forståelse hva rettferdighet egentlig er. Rettferdighet handler ikke bare om det å praktisere loven i vårt jordiske rettsystem, men strekker seg langt utover dette.

  Stikkord:
 
Ekvilibrium, balanse, karma (’som man sår, skal man høste’), årsak-virkning, rettferdighet, ansvarlighet, beslutning, ærlighet.

 
I en Tarotlesing:
 
Hvis juridiske spørsmål er fokus i lesingen, og Tarotkortet Rettferdighet dukker opp, vil dette indikere et rettferdig utfall. Kortet kan også bety at tiden har kommet for selvransakelse, gjøre opp regnskap, påta seg ansvar, vedkjenne seg sannheten, gjøre det som må gjøres. 


  
Dali Universal Tarot - Rettferdighet


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.