søndag 18. november 2012

Tarotkort - Vognen

Vognen

 BOTA Tarot - Vognen

Kort 7
 
Titler: Vognføreren, Barn av Vannets Krefter, Hersker over Lysets Seier
 
Astrologisk: Krepsen

Hebraisk bokstav: Chet, som betyr 'et gjerde/innhengning

18. sti på Det kabbalistiske Livets Tre: Binah - Tiphareth

Element: Vann

Meditasjon: Å bringe alle ting under kontroll av Det høyere Selv.

Mytologi:
 
Egyptisk:
Horus

Gresk: Apollo, Ares, Athena

Romersk: Mars

Norrøn: Tor

Runer: Reid, Thurs


Kjennetegn:
 
Tarotkortet Vognen kalles også Vognføreren. Både Vognen og Vognføreren er antikke motiver i mytologi, kunst(Vognføreren fra Delphi), filosofi (Platon), mystikk, fra Bibelen til guden Tor i norrøn mytologi m.m
Tarotkortet Vognen symboliserer åpenbart en reise, en indre eller ytre reise. Samtidig er Vognen knyttet til stjernetegnet Krepsen og den greske bokstaven Chet som betyr et gjerde/ innhengning. Tarotkortet Vognen representerer både bevegelse og stillstand på samme tid. Det er gåtefullt. Hva betyr det egentlig?
 
Den logiske tolkning er at Tarotkortet Vognen viser til en reise, og representerer en forening av motsetninger ved hjelp av kontroll, viljestyrke og selvdisiplin for å gjennomføre denne reisen. Vognføreren styrer sin vogn med full kontroll over skiftende omstendigheter, presis dit Vognføreren selv vil, beskyttet i sin vogn som en kriger i rustning. 
 
Ifølge BOTA representerer Vognen selve kroppen, vognføreren representerer det Indre Selv, sfinxene representerer sansene. Vognføreren er seierherre, og Tarotkortet Vognens egentlige betydning er ’Seier over illusjoner’.

 
Stikkord: 
 
Indre eller ytre reise, seier, suksess, selvhevdelse, viljestyrke, streng kontroll, balanse, sikkerhet, mot, ny begynnelse, indre fokus.

 
I en Tarotlesing:
 
Tiden er inne for en ny og lovende etappe på livets reise. Vognføreren fører sin Vogn gjennom livet ved hjelp av viljestyrke og selvdisiplin. Reisen er en suksess. Pass bare på å holde balansen, så Vognføreren ikke kjører av veien. Hold fokus.


 
Dali Universal Tarot - Vognen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.