søndag 18. november 2012

Tarotkort - Måtehold

Måtehold

  BOTA Tarot - Måtehold


Kort 14

Astrologisk:
Skytten

Hebraisk bokstav: Samekh som betyr støtte

25. sti på Det kabbalistiske Livets Tre:
Tiphareth - Yesod

Titler:
Livgiver, Loven om verifikasjon

Element:
Ild

Mytologisk:

Egyptisk:
Nepthys

Gresk:
Iris, Apollo, Artemis

Romersk: Diana, Mors, Morta

Norrøn: Heimdall

Runer: Ken


Kjennetegn: 
 
Helt fra Tarotkortenes opprinnelse har den egentlige betydning av Tarotkortet Måtehold vært formildning, neddemping, modifisering og tilpassing, elementer som er selve grunnlaget i all esoterisk hermetisk arbeid. I Smaragdtavlen kan vi lese: ’Alle ting utgår fra Den Ene, så alt har sin opprinnelse fra Den Ene, gjennom tilpassing’. 
 
Tarotkortet Måtehold representerer i ordets rette forstand måtehold, moderasjon og selvbeherskelse. Symbolikken i kortet viser en engel i hvit kledning med JHVH brodert ved halsen, og med en regnbue i bakgrunnen. Engelen representerer erkeengelen Michael, ildens og solens erkeengel, som også er tilknyttet Tiphareth på Det kabbalistiske Livets Tre. I Tarotkortet Måtehold representerer erkeengelen Michael Det Høyere Selv.
 
Regnbuefargene knyttes til chakraenergiene, og til regnbuen – broen mellom himmel og jord. I dette kortet er regnbuen knyttet til den greske gudinne Iris, regnbuens gudinne og gudenes sendebud, i særdeleshet Heras sendebud. Iris hersket over edavleggelser som gudene selv ga, hvor de avla eder ved vann fra elven Stryx, de dødes elv. Derfor kan Tarotkortet Måtehold symbolisere en ubrytelig ed eller forpliktelse, og Måtehold kan brukes til å avlegge forpliktende løfter til sitt Høyere Selv.
 
I vår norrøne mytologi er Heimdall det nærmeste vi kommer gudenes sendebud. Han bringer bud mellom menneskenes og gudenes verden. Han er også den mest mystiske av alle de norrøne guder. Han er forbundet både til urtid, nåtid og fremtid. Han er den eneste av de norrøne guder som har bolig i himmelen. Heimdal vokter over Bifrost , regnbuebroen - broen mellom himmel og jord.
 
Tarotkortet Måtehold viser til en helt særegen indre transformasjon som er i ferd med å bryte frem, en innvielse, en indre ro og indre stillhet som krever åndelig innsats for å oppnå. En slik indre ro og balanse fører god helse på alle plan – fysisk, mentalt og følelsesmessig.

 
Stikkord:
 
Den gyldne middelvei, balanse. Selvbeherskelse. Helbredelse. Finne en mellomting, vise moderasjon, harmoni, innse at en sak har flere sider, fremme samarbeid, oppleve helbredelse, ro og indre stillhet. Kjenne seg sentrert og trygg.

 
I en Tarotlesning:
 
Når Tarotkortet Måtehold dukker opp i en lesing, indikerer det behov for å vise måtehold, beholde balanse, følge en gylden middelvei. Det er sterke åndelige energier som arbeider under overflaten, i det dypeste stille indre rom. Kortet tyder på god helse, vitalitet og velvære.


 
Dali Universal Tarot - Måtehold


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.