søndag 18. november 2012

Tarotkort - Verden



Verden

 

 

BOTA Tarot - Verden

Kort 21

Astrologisk:
Saturn

Hebraisk bokstav: Tau som betyr kors

32. sti på Det kabbalistiske Tre: Yesod - Malkuth

Titler: Universet. Den Store av Tidens Natt. Helhetens magiske Symbol.

Meditasjon: Kosmisk bevissthet

Element: Jord

Mytologisk:

Egyptisk:
Isis

Gresk: Afrodite, Hermes

Romersk: Venus

Norrøn:
Odin

Runer: Gifu, Wynja, Jara


Kjennetegn:
 
Tarot kortet Verden viser en androgyn danser, løsrevet fra verden og likevel midt i verden. Dette er reisens mål: å oppleve frihet og integrasjon, glede og tilfredshet. Tarotkortene har tatt oss gjennom en lang reise, fra Narren og frem til Verden, eller Universet, som kortet også blir kalt. Golden Dawn knytter Tarotkortet Verden til den nederste del av Det Kabbalistiske Livets Tre, stien mellom Yesod og Malkuth. Andre tarottolkere, som Eliphas Levi, assosierer Tarotkortet Verden med den øverste sephira, Kether. Kabbalistene knytter kortet til Adam Kadmon, det perfekte menneske, opprinnelig androgyn. De forskjellige tolkninger av kortet understreker selve grunntonen i alle Tarotkortene – den hermetiske tradisjon. 

  Stikkord:
 
Fullendelse, syklus, integrasjon, tilfredshet, ny forståelse, frihet, glede, lykke, velsignelse, fullføre mål, fremgang, oppnå sine innerste ønsker, føle tilfredshet, ha fred i sinnet.

 
I en Tarotlesing:
 
Tarotkortet Verden er et av de mest lykkebringende kortene som kan dukke opp i en lesing. Uansett hvilket spørsmål som stilles, så er utfallet positivt. Kortet indikerer et gjennombrudd, en ny forståelse som fører til helhet og frihet. Tarotkortet Verden lover suksess, fullendelse av en syklus og begynnelsen på en ny.

 
Dali Universal Tarot - Verden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.