søndag 18. november 2012

Tarotkort - Hierofanten

Hierofanten


 BOTA Tarot - Hierofanten

 
Kort 5
 
Tittel: Den Evige Magus

Hebraisk bokstav:
Vavsom betyr 'krok'eller 'negl'

16. sti på Det kabbalistiske Livets Tre:
Chokmah - Chesed

Meditasjon:
Å forbedre intuisjonen, kontakt med Indre plan Mestere. Å utvikle hørselen.

Astrologisk:
Tyren

Elementer: J
ord

Mytologisk:

Egyptisk:
Thot

Gresk/egyptisk:
Hermes Trismegistos

Romersk:
Paven

Norrøn:
Heimdall, vokteren av broen mellom himmel og jord

Runer:
Ken


Kjennetegn:
 
Hierofantens viktigste oppgave er å tolke livets mysterier og å organisere passende ritualer for dette formål. Derfor er Hierofanten knyttet både til den ytre ortodokse religion gjennom Paven og den ortodokse kirke, og til de store mysterietradisjoner som Kabbalah, Sufi, kristen mystikk, hermetisme osv.
Ifølge BOTA og Golden Dawn representerer Hierofanten ’åpenbareren av hellige ting’. Hierophantos var navnet på presten som ledet de eleusinske mysteriers store høytider. Disse mysterieskoler fra Hellas, Egypt, Alexandria (den hermetiske tradisjon) er forløpere for de europeiske moderne mysterieskoler som for eksempel Rosenkreutzerne, Frimurerne og den hermetiske Golden Dawn Orden. 
 
Hierofanten fikk også betegnelsen Pave (Far), noe som henger sammen med hans plass på det kabbalistiske Livets Tre og forbindelsen til Chockmah – Visdom. Chokmah har bl.a. betegnelse Abba (Far). Hierofanten har derfor senere kommet til å representere Paven i den ortodokse religion. Hierofanten er en brobygger mellom indre mysterier og ytre religiøse ritualer. I dette ligger ideen om at en sann prest kanaliserer guddommelig kraft, om han er prest for ortodoks religion eller i mysterieskoler.
 
Hierofanten er knyttet til indre hørsel, det å lytte til den indre stemme, og representerer derfor det Indre Selv eller Indre Mester.
 
Stikkord:
 
Åndelig mester, lærer, rådgiver, innviet, indre veileder, åndelig far. Utdannelse. Trossystem. Konformitet. Gruppeidentifikasjon.
 
I en Tarotlesing:
 
Hierofanten kan tyde på møte med en åndelig mester, eller møte med en ny åndelig vei. Hierofanten representerer den som gir råd og veiledning knyttet til filosofiske, religiøse eller mystiske spørsmål, men også til utdannelse og gruppeidentifikasjon. Hierofanten kan også assosieres med giftemål, siden han representerer kirken og presterollen, særlig hvis Fire Staver dukker opp i samme reading.

 
Dali Universal Tarot - Hierofanten


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.