søndag 18. november 2012

Tarotkort - Eneboeren

Tarot - Eneboeren

 
BOTA Tarot - Eneboeren
 
Kort 9
 
Astrologisk: Jomfruen

Hebraisk bokstav: Jod som betyr 'åpen hånd'

20. sti på Det kabbalistiske Livets Tre: Chesed - Tiphareth

Element:
Jord
 
Meditasjon: Å oppnå mystisk bevissthet, å bygge opp solkroppen

Mytologisk:

Egyptisk:
Isis

Gresk: Rhea

Romersk:
Juno

Norrøn:
Heimdal

Runer: Ken


Kjennetegn:
 
Tarotkortet Eneboeren representerer Den Vise Gamle Mann i alle stadier, fra de høyeste sfærer til en klok og vis mentor. BOTA sier at Eneboeren representerer Gud, eller Den Gamle av Dager, eller Jeg Er - han som både er kilden til alt og målet for alt. 'Hermit' betyr 'en som lever i ørkenen', og viser til de tidlig kristne ørkenboerne. Tarotkortet Eneboeren har høyst sannsynlig hentet sin inspirasjon fra munker og vismenn gjennom hele menneskenes historie. Noen tolker Eneboeren både som en som søker sannhet og visdom - og som en lærer som kan vise vei til sannhet og visdom. Assosiasjonen til den greske guden Hermes, til Hermetismen og Hermes Trismegistos ligger nær. Og flere tarottolkere assosierer kortet med eneboeren Diogenes som vandret rundt med sin lykt og lette etter sannhet. Eneboeren bærer sitt lys høyt for at de som søker, skal finne stien. Han betraktes som formidler av mysteriene. Eneboeren symboliserer de dypere lag av psyken, Det høyere Selvs dypeste visdom. 

 
Stikkord: 
 
Tilbaketrekning, visdom, mystikk, den første årsak, kilden, opprinnelse, fullbyrdelse, søke veiledning, konsentrasjon, meditasjon, søke sannhet, stillhet.

 
I en Tarotlesing:
 
Når Eneboeren viser seg i en lesing, tyder det på at tiden har kommet til å ta en pause, trekke seg tilbake, søke stillheten, bli bedre kjent med sine åndelige behov, søke større forståelse og fordypning. Kortet kan også tyde på behov for råd og veiledning fra en klok og vis mentor eller guru.

 
Dali Universal Tarot - Eneboeren


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.