søndag 18. november 2012

Tarotkort - Djevelen

Djevelen

 

 BOTA Tarot - Djevelen


Kort 15

Astrologisk:
Steinbukken

Hebraisk bokstav: Ayin som betyr øye

26. Sti på Det kabbalistiske Livets Tre: Tiphareth - Hod

Element: Jord

Titler:
Hersker over Porten til Det Jordiske. Barn av Tidens Krefter. Prins av Luftens Makter.

Meditasjon: Syndens Mysterier

Mytologisk:

Egyptisk:
Set, Min

Gresk: Pan, Thanaros

Romersk: Priapus, Mors, Morta

Norrøn:
Loke

Runer:
Hagal


Kjennetegn:
 
Tarotkortet Djevelen representerer bindinger av forskjellig slag, avhengighet, uvitenhet, frykt og illusjoner. Kortet indikerer besettelse av ett eller annet, det være seg seksualitet, alkohol, narkotika, eller bindinger til situasjoner, personer eller verdier som kan bringe skade. Materialisme, uvitenhet og frykt er representert ved dette kortet. 
 
Tarotkortet Djevelen indikerer en tro på at kun den fysiske verden og sansenes stimuli er av verdi, og at den åndelige dimensjon i livet ikke eksisterer.
 
Dette kortet er knyttet til den greske guden Pan, Hermes sønn, som i klassisk versjon sto for seksuelle orgier og utskeielser. Men Pan var også betraktet som en meget gammel gud, eldre enn de olympiske guder, en naturkraft og jordgud som lærte Apollon profetikunsten.
 
Tarotkortet Djevelen representerer fristelser, besettelser, instinkter, dyriske krefter og materialisme. Kortet viser også negative egenskaper som intoleranse, selvgodhet, grådighet og misunnelse. 

 
Stikkord:
 
Sanselighet, seksualitet, fristelser, besettelser, bundet av fysiske lyster, frykt, fangenskap, avhengighet av stimuli, materialisme, uvitenhet, illusjoner. 

 
I en Tarotlesing:
 
Når Tarotkortet Djevelen dukker opp i en lesing, er det virkelig påkrevet med en grundig selvransakelse. Tiden har kommet til å ta et ærlig oppgjør med seg selv, sine holdninger og sin livssituasjon.


 
Dali Universal Tarot - Djevelen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.