søndag 18. november 2012

Tarotkort - Yppersteprestinnen

 Yppersteprestinnen

 BOTA Tarot - Yppersteprestinnen

Kort 2
 
Tittel: Prestinne for Sølvstjernen

Astrologisk korrespondanse:
Månen

Hebraisk bokstav:
Gimelsom betyr 'kamel'

13. sti på Det kabbalistiske Livets Tre: Kether - Tipharet


Meditasjon: Å utvikle urhukommelsen

Element:
Vann

Mytologisk:

Egyptisk:
Isis, Anubis

Gresk:
Artemis, Hekate

Romersk:
Diana

Norrøn:
Volven i norrøn tradisjon

Rune:
Pertro, Ken

Kjennetegn:

Yppersteprestinnen representerer alle klarsynte kvinner fra tidenes begynnelse og frem til i dag: oraklet i Delfi, sibyller og profetinner, som Cassandra fra Troy, prestinner, gudinner i alle kulturer, norrøne volver og alle moderne seersker i vår tid.

Yppersteprestinnen representerer den dypeste spirituelle natur, en kvinne som står i forbindelse med sin indre stemme, sin indre Mester, sin indre kilde.

Fra gammelt av representerer Yppersteprestinnen det unge aspektet av trippelgudinnen - jomfruen. Det er interessant å tenke over at Yppersteprestinnen i den aller tidligste tid da Tarot ble til, simpelthen ble kalt Den kvinnelige Paven. Det er to meget karakteristiske trekk ved Yppersteprestinnen: klarsyn og jomfruelighet. Derfor er hun iblant assosiert med Jomfru Maria innenfor det jomfruelige aspektet.

Stikkord:

Klarsyn, telepati, drømmetydning, indre viten, måne, adgang til intuitiv innsikt, healing, uavhengighet, indre ro, høyere bevissthet. Balanse, likevekt, harmoni. Mottagelig. Mysterier.

I en Tarotlesing:

Tiden er kommet for sterkere fokus på intuitive evner, ro, stillhet, lytte til den indre stemme. Tid for å trekke seg tilbake, for å gå i dybden, kanskje for å finne svar på de dypeste spørsmål i livet.


 
Dali Universal Tarot - Yppersteprestinnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.