søndag 18. november 2012

Tarotkort - Solen

Solen

 BOTA Tarot - Solen:


Kort 19

Astrologisk:
Solen

Hebraisk bokstav: Resh som betyr ansikt

30. sti på Det kabbalistiske Livets Tre:
Hod - Yesod

Titler: Herre over Verdens Ild. De lekende Guder. Sønn av verdensilden.

Meditasjon: Å overvinne omstendighetene. Helbredelse. Gjenfødelse.

Element: Ild, Luft

Mytologisk:

Egyptisk:
Ra, Amun

Gresk: Helios, Apollo

Romersk: Sol

Norrøn:
Sol, Balder

Runer:
Sol, Dag


Kjennetegn:
 
Solen har en livgivende side og en ødeleggende side, det er dualiteten i Tarotkortet Solen. Den hebraiske bokstaven knyttet til Solen er Resh, som betyr hode, eller både hode og ansiktet. Fruktbarhet og sterilitet er forbundet til denne hebraiske bokstaven Resh, og det avspeiler seg i ekstreme motsetninger som solen bærer i seg: solen sørger for at alt vokser og gror, samtidig som den kan legge områder øde, som ørkener.
 
Solen er sentral i alle mytologier. Grekerne knyttet solen til Apollon, guden for fornuft, matematikk, balanse og sivilisasjon, i kontrast til Pan eller Dionysos, drømmenes, fantasienes og intuisjonens guder. Solen står i klar kontrast til Månen, de representerer vidt forskjellige attributter. Apollons søster var månegudinnen Artemis. I norrøn mytologi var solgudinnen Sol søster til måneguden Mani. I de aller fleste kulturer var solguden maskulin og måneguden feminin. I vår moderne tolkning av Tarotkortene har dette forsterket seg.
 
Solen er knyttet til selve senteret i Det kabbalistiske Livets Tre – Tiphareth, som betyr Skjønnhet. Tarotkortet Solen, som er kort nummer 19, er også forbundet med kort nr. 10, Skjebnehjulet og nummer 1, Magikeren i Tarotstokken. Det er slik med alle tarotkortene, at når deres tallverdi reduseres, så viser det reduserte tallet til et annet kort i Tarotstokken. Her finner vi det uvanlige faktum at Tarotkortet Solen knyttes til to andre kort ved å redusere kortets tallverdi.

 
Stikkord:
 
Lykke, tilfredshet, rikdom, et godt ekteskap, opplysning, storhet, livskraft, selvsikkerhet, helbredelse. 

 
I en Tarotlesing:
 
Tarotkortet Solen er et av de mest positive kortene som kan dukke opp i en Tarotlesing. Tarotkortet Solen bringer lykke. Kortet viser til en munter periode i livet, et øyeblikk av fullkommenhet. Den klassiske tolkningen av Tarotkortet Solen assosieres med opplysning og forståelse, å oppnå et nytt nivå av innsikt, innse sannheten. I tillegg assosieres Tarotkortet Solen med storhet, å bli sentrum for oppmerksomhet, føle livskraft og selvsikkerhet, og ha en god helse. Enkelhet er et av kjennetengene ved kortet. Selv om den tradisjonelle tolkning inkluderer rikdom, handler det ikke så mye om rikdom i bokstavelig forstand, men det å nyte livet uten å bekymre seg.. Tarotkortet Solen kan også indikere avklaring, spesielt hvis noe på forhånd har vært uklart. 


 
Dali Universal Tarot - Solen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.