søndag 18. november 2012

Tarotkort - Narren

  Narren


 Bota Tarot - Narren

Kort 0

Titler: Spirit av Eter

Hebraisk bokstav:
Aleph som betyr 'okse'

11. sti på Det kabbalistiske Livets Tre:
Kether - Chokmah

Meditasjon:
Frihet fra begrensninger

Astrologisk:
Uranus

Element:
Eter/Luft

Mytologisk:

Egyptisk:
Amun-Ra

Gresk:
Dionysus 

Romersk:
Jupiter

Norrøn:
Idun

Runer: Gifu, Wynja


Kjennetegn:

Narren representerer en ny start, en ny begynnelse hvor alt kan skje. Narren representerer menneskets ubegrensede potensiale, nysgjerrighet over livet. Narren har ingen motforestillinger mot å kaste seg ut i livets utfordringer med stor entusiasme. Han legger ut på sin reise med barnets uskyld og forventning. Han har et åpent sinn og er åpen for å lære av sine erfaringer underveis. Han lytter til sitt hjertets stemme.

 
Stikkord:
 
Forventning, glede, nysgjerrighet over nye muligheter. Åpenhet, tillit, troskyldighet, mot - eller kanskje overmot. Frihet, uavhengighet, stort potensiale. Eventyret venter!

 
I en Tarotlesing:
 
En ny begynnelse er her og nå, kanskje et nytt kvantesprang. Forvent det uventede. Gi deg hen og våg å ta skrittet ut over klippekanten. Du stoler på dine instinkter og din intuisjon, selv om du kan sjokkere menneskene som står deg nær. Ha tillit til ditt hjertets stemme!

 
Meditasjon over Narren.

Jeg assosierer tarotkortet Narren med sjelens reise nedover det Kabbalistiske Tre, fra Kether til Malkuth. I løpet av denne reisen gjør sjelen sine erfaringer og lærer i livets skole. Det er derfor godt at Narren har med seg sin lille nistepose på reisen.

Hva er det Narren bærer med seg i sin lille nistepose? Dette spørsmålet har jeg ofte stilt meg.
Det er ett sentralt karakteristisk trekk ved Narren som slår meg: han har ennå ikke tatt skrittet ut i livet, i manifestasjon. Han står på kanten av klippen øyeblikket før han kaster seg over klippekanten og ned i materien. Han har ikke gjort det ennå. Han venter.
 
Han bærer et knytte over skulderen, en nistepose. Hva er det han trenger å ta med seg i nisteposen sin? Det er ikke stort som denne posen inneholder. Lett å bære, nesten ingenting, men noe er det. Hva kan det være?
Jo mer jeg mediterer over Narren, desto sikrere blir jeg på at det han har i sin lille nistepose er gjenerindring.

  Hvorfor gjenerindring?

Narren kommer fra Kether, det høyeste nivå på det kabbalistiske Livets Tre. Han har skuet gud ansikt til ansikt. Akkurat nå er han fullkommen, hel, perfekt, uberørt av den personligheten som vil bli formet under reisen langs treet, uberørt av ideer eller erfaringer. Han vet at han utgår fra gud og skal tilbake til gud. Han vet at han er av gud.
 
Det er alt han behøver å ta med seg: viten om sin egen fullkommenhet og om sin opprinnelse i det fullkomne. Gjenerindringen om dette er all den føde han trenger
 
Når han tar skrittet ut i livet så vet han at det ikke er første gang han legger ut på reisen i materien. For de av oss som tror på reinkarnasjon, er det naturlig å tenke at han forut for denne reisen har foretatt mange lignende reiser. Han har gjort det før. I mange liv.
 
Akkurat nå er Narren klar for en ny reise, møte nye prøvelser, få nye erfaringer. I hans urhukommelse finnes viten om tidligere reiser. Hva annet trenger han med seg for å møte livets utfordringer enn gjenerindringen om sine tidligere erfaringer? I seg bærer han alle Tarotkortenes arketypiske erfaringer. Han behøver bare å gjenerindre for å håndtere de prøvelser han møter på denne nye reisen på en klok måte. De er høyst sannsynlig ikke ukjente for han.

 

Dali Universal Tarot - Narren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.