søndag 18. november 2012

Tarotkort - Dommen

Dommen

 

 BOTA Tarot - Dommen

Kort 20

Astrologisk:
Pluto

Hebraisk bokstav: Shin som betyr tann

31. sti på Det kabbalistiske Tre: Hod - Malkuth

Titler: Den siste Dommen. Æon. Den opprinnelige Flammes spirit.

Meditasjon: Å omdanne feilaktige tanker og følelser.

Element:
Ild

Mytologisk:

Egyptisk:
Nepthys, Heket, Anubis

Gresk:
Hestia, Hapes, Hephaustus

Romersk:
Vesta, Vulkan, Mors, Morta

Norrøn:
Tyr

Runer:
Tyr, Reid


Kjennetegn:
 
Tarotkortet Dommen viser til fulle at Tarot er skapt av mennesker som har sin forankring i den kristne tro. Dommen er en illustrasjon av det gamle kristne dogme: dom og oppstandelse. Men dersom vi går dypere inn i kortets symboler, bakenfor de tradisjonelle kristne dogmer, kan vi se et annet bilde.
Ingen sendes til helvete i Tarotkortet Dommen. Skikkelsene i kortet fremstår i fest, glede, tilbedelse og ekstase. Grunntemaet i Tarotkortet Dommen er oppvåkning. Glede og ren frigjøring nettopp fra dom og synd er karakteristisk for Tarotkortet Dommen.

 
Stikkord:
 
Frigjøring, positiv forandring, ny start, oppvåkning fra feilaktig oppfatning, frigjøring, gjenfødelse, få et nytt kall, finne sin livsoppgave, renselse, tilgivelse, fjerne selvanklager.

 
I en Tarotlesing: 
 
Tarotkortet Dommen er et meget sterkt kort å få opp i en lesing. Kortet indikerer en helt ny start, en stor og positiv forandring, en oppvåkning, nesten som en gjenfødelse i overført betydning. Tarotkortet Dommen kan indikere at tiden er inne for å foreta en bedømmelse, en oppgjørets time, skille klinten fra hveten, ta et standpunkt og foreta et vanskelig valg. Når kortet dukker opp, kan det indikere at valget allerede er tatt, muligheten åpner seg, og alt kan sees i et nytt lys.


 
Dali Universal Tarot - Dommen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.